Da brushalter traje duže

Kad kupite dobar grudnjak, bilo da to radite jednom nedeljno ili više puta godišnje, želite da on što duže ostane u dobrom stanju, da se ne izdeformiše i da ne izbledi. Evo nekoliko trikova pomoću kojih to možete da postignete.

Perite ih ručno

Iako je veš-mašina zadužena za pranje, kad je reč o brusevima, napravite izuzetak i operite ih ručno. Jednom nedeljno potopite svoje grudnjake u vodu u koju ste dodali tečni deterdžent za osetljive tkanine, ostavite ih da se dobro natope i pažljivo ih operite. Nakon toga ih pustite da se ocede, a prilikom sušenja obavezno ih položite na ravnu površinu.

Pravilno ih odlažite

Nemojte samo da gurate svoje brushaltere s ostalim vešom u fioku, a ne biste smeli ni da ih savijate. Odredite im posebno mesto - mesto koje nije pretrpano stvarima, pa se žice i korpe neće savijati ni deformisati. I nikad ne slažite korpe grudnjaka jedne u drugu!

Kupite dva ista

Kad pronađete odličan grudnjak, uložite malo više novca i odmah kupite dva ista. Ako nosite svakog dana jedan brushalter, tako ćete biti spremni za vreme kad ćete morati da se oprostite od njega, a to odvajanje neće biti preteško ako znate da vas u šteku čeka isti takav.

Sačuvajte im belinu

Beli grudnjaci nakon nekoliko nedelja nošenja dobiju sivu ili žućkastu boju i izgledaju kao da su prljavi. Postoji način da ih očistite, ali budite oprezni. Stavite grudnjake u lavor s hladnom vodom, dodajte malo belog sirćeta i ostavite ih u vodi čitav sat. Nakon toga ih dobro isperite.

Rotirajte ih

Svi imamo grudnjak koji nosimo danima. Najbolji način da mu produžite „život“ je da ga s vremena na vreme zamenite drugim.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP