Slikala haljinu za prodaju, greškom uslikala i sebe bez gaćica

Kada je postavljala fotografiju žute haljine koju je želela da proda na "i-beju", Ejmi Džouns nije ni sanjala da je potencijalnim kupcima ponudila daleko više nego što je želela. Devojka koja je bila bez gaćica nije primetila da je objektiv kamere uhvatio i njen odraz u ogledalu (na slici).

Fotografišući svoju žutu haljinu koju je želela da proda na "Ibeju", popularnom sajtu za onlajn aukcije, Ejmi Džouns nije primetila da je uslikala i svoj odraz u ogledalu. I to kakav odraz: u trenutku slikanja nosila je samo grudnjak, bez gaćica.

Nesvesna kiksa, okačila je fotografiju na "Ibej" i preko noći postala internet zvezda. Potencijalni kupci videli su fotografiju i odmah je podelili sa prijateljima na Tviteru, a slika je, kako to obično biva, nastavila da se širi Internetom.

Posle toga je haljina dosegla astronomsku cenu na "Ibeju", pa ima onih koji ne veruju da je u pitanju slučajnost, već dobar marketinški potez nepoznate devojke. Provokativna fotografija ubrzo je zamenjena drugom na kojoj se vidi samo haljina, ali je prva bila vidljiva dovoljno dugo da privuče masovno interesovanje.

Devojka se kasnije i šalila na svoj račun. "Haljina koju su videle hiljade. Nikad nije nošena na golo telo", napisala je ona na "Ibeju".

Kada se podvuče crta, Ejmi Džouns i nije tako loše prošla: haljina čija je početna cena bila 20 evra, na kraju je dostigla astronomskih 185.000!
(Blic)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP