Tajne savršnog penisa

Mada svaki muškarac priželjkuje snažni libido, erekciju koja nikada ne izostaje i super spermu bez mane, to  nije uvek tako zbog faktora kao što su starenje ili uzimanje lekova. Međutim, ne treba očajavati, ponekad je sve što treba da učinite - da posegnete za vitaminima.

Vitamin C
Vitamin C, osim u limunu, nalazi se i u svim ostalim citrusima, ali i u paprici, krompirima i jagodama, a povećava protok krvi. Upravo je to važno jer je protok krvi ključan za ostvarivanje erekcije – arterije koje idu prema penisu se šire, dok vene koje idu od tog područja se sužavaju, a upravo vitamin C pomaže u dovodu krvi do penisa i erekciji. Osim toga, vitamin C smanjuje rizik od infekcija urinarnog trakta. Međutim, važno je pripaziti i ne uzeti preveliku dozu vitamina C, ukoliko želite da izdegnete probavne tegobe.
Preporučena doza je oko 90 miligrama, piše health.howstuffworks.com.


Folna kiselina/vitamin B9
Folna kiselina je prirodni vitamin koji se nalazi u hrani, dok je vitamin B9 isto to, samo dobijeno veštačkim putem. U SAD-u vitamin B9 dodat je u testenine, žitarice i brašno, otkako su istraživanja pokazala da smanjuje rizik od ozbiljnih urođenih mana kod beba. Međutim, neke studije su pokazale da folna kiselina smanjuje i brojne abnormalnosti sperme, dok neki naučnici tvrde da kombinacija folne kiseline i cinka može povećati broj spermatozoida. Kako biste u organizam uneli dovoljnu količinu folne kiseline, jedite grašak, avokado i špargle ili, ako više volite slatko, posegnite za bananama, papajom i dinjom, a pali i sok od rajčice.


Karnitin i vitamin E
Iako karnitin nije vitamin, na penis i aktivnost sperme blagotvorno deluje slično kao i vitamin E. Karnitin se ne smatra jednim od esencijalnih nutrijenata, a proizvodi ga i samo telo, tačnije proizvode ga jetra i bubrezi, a dodatnu količinu možete uneti i jedući odreske i sladoled. Veća količina karnitina u telu pomaže kod seksualne disfunkcije, a poboljšava i kvalitet i mobilnost sperme. Vitamin E deluje pak kao antioksidans, jača imunološki sistem, sprečava opasno zgrušavanje krvi. Vitamin E nalazi se u bademu, kikirikiju, semenkama suncokreta.


Vitamin B12
Nedostatak vitamina nikada nije poželjan, pogotovo kada se radi o vitaminu koji je važan za živce i krvne ćelije. Osim toga, vitamin B12 smanjuje rizik od anemije, stanja koje vas čini jako slabima i umornima i koji vas čini sablasno bledim. Ovaj vitamin se nalazi u jagnjetini i sardinama, a veća količina se nalazi i u školjkama i govedini. Vitamin B12 se nalazi i u jajima i nekim sirevima. Međutim, rizik od manjka ovog vitamina uočava se kod osoba starijih od 60 godina, a razlog zbog čega je to tako naučnici i dalje ne znaju. Kod starijih muškaraca nedostatak ovog vitamina povezuje se s manjim brojem spermatozoida kao i s njihovom manjom pokretljivošću.


Niancin/vitamin B3
Još jedan vrlo važan kompleks vitamina B je B3. Niacin je vrlo važan po pitanju seksualnog života jer pomaže seksualnim hormonima i poboljšava cirkulaciju. Osim toga, ovaj vitamin ima važnu ulogu po pitanju regulisanja spavanja i erekcije. Vitamin B3 nije neophodno unositi kroz suplemente, već ga ima dovoljno u zdravoj i raznovrsnoj prehrani – u repi, crvenom mesu kao i mleku.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP