Koliko vremena treba da se preboli raskid?

Foto: patrisy/freedigitalphotos.net
Zanimljiv zaključak studije sprovedene na Univerzitetu Ilinois sugeriše upravo suprotno u odnosu na ono na šta su nas do sada psiholozi upozoravali, a to je bilo da nakon raskida duže veze obavezno neko vreme budemo sami kako bismo analizirali gde smo pogrešili i shvatili šta na ljubavnom polju želimo u budućnosti...

Medjutim, zaključak studije sprovedene na Univerzitetu Ilinois kaže upravo suprotno - što pre nađete novog partnera, lakše i brže ćete preboleti starog.

Tu se blagotvorno dejstvo „srljanja“ u novu vezu ne završava - ispitanici koji su se vodili ovom logikom takođe su imali više samopouzdanja i samopoštovanja. Suprotno uvreženom verovanju, novi partner im nije služio samo za utehu i popunjavanje praznine koju je stara ljubav ostavila, već i za ostvarenje kvalitetne veze.

Jedina zamka koje treba da se čuvaju je - poređenje. Istraživanje pokazuje da su osobe koje požure sa novom vezom sklonije da porede sadašnjeg sa bivšim partnerom, što znatno ređe rade oni koji su duži period nakon raskida samovali.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP