Seks u braku: Koliko često?

Foto: marin / freedigitalphotos.net
Sajt Reddit organizovao je anketu za svoje venčane posetioce a pitanje je bilo veoma jednostavna - koliko često imate seks u braku? (Pitanje se odnosilo na odnose sa bračnim partnerom/kom!)

Odgovori su više nego zanimljivi, a portal “Huffington Post” razvrstao ih je u tri kategorije vezane za dužinu “bračnog staža”, kako bismo dobili sliku o tome da li je učestalost seksa zaista obrnuto srazmerna broju godina provedenih u bračnoj zajednici. Evo nekih odgovora, pa procenite sami:

U braku manje od 7 godina

“Ja imam 33, on ima 29. U braku smo godinu dana, a zajedno smo tri godine, imamo jedno dete. Seks se u proseku desi jednom nedeljno.”

“Moj suprug i ja smo venčani skoro tri godine i imamo bebu. U proseku imamo seks dva puta sedmično, nekad češće. Ali nama seks nije toliko važan. Seks nam je odličan i sve je bolji, ali mi smo jednostavno toliko srećni zajedno da seks predstavlja samo mali deo naše veze.”

“Venčani smo godinu i po dana, zajedno smo pet godina. Imamo seks nekada svakodnevno, nekada tri puta nedeljno. Pomislili biste da posle pet godina seks može da dosadi, ali mi razgovaramo o našim željama i potrebama i to nas nije dovelo samo do izvanrednog seksa već je i ojačalo naš brak.”

“Ja imam 29, on ima 26. Venčani smo nešto više od godinu dana, a imamo dvogodišnje dete. Rekla bih da imamo seks dva do tri pute nedeljno. Za mene bi bilo u redu i da imamo odnose jednom ili dva puta u nedelju dana, dok bi on želeo i po pet, šest puta nedeljno.”

“U braku smo godinu i po dana i imamo seks jednom do dva puta svake nedelje. Radimo u sasvim različitim smenama i imamo veoma zatrpane rasporede vikendom. Oboje smo tužni zbog toga, ali smo zaista zaljubljeni jedno u drugo. Nemamo dece.”


U braku od 7 do 15 godina

“Venčani smo 7 godina i imamo jedno dete. Nekada smo seks imali i do tri puta dnevno, a sada do tri puta nedeljno. Ali ne smeta nam to, jer ako na nečemu štedite, kada se desi onda je još bolje.”

“Mi smo malo stariji. U braku smo već 15 godina. U proseku imamo seks tri puta nedeljno, ali ponekad i svakog dana. Ono što je još važnije, razgovaramo i mazimo se svakog dana.”


“Imamo 37 odnosno 35 godina. Venčani smo 15 godina. Život je prilično lud ovih dana. Oboje imamo posao, i to u školi, a imamo i petogodišnjeg sina. Nekada vodimo ljubav i tri puta nedeljno, a nekada - ništa.”

“U kasnim smo tridesetima. Venčani smo već 15 godina, imamo petoro dece. Naš prosek je četiri puta nedeljno. Iako ‘prosek’ zvuči čudno, šalimo se na račun toga često i koristimo tu reč kako bismo se podsetili da, bez obzira na to što smo zauzeti, još uvek treba da imamo romantično, zajedničko vreme, kako ne bismo poludeli.”


U braku duže od 15 godina

“U braku 17 godina: dva do tri puta godišnje.”

“Zajedno smo 30 godina, venčani 25, imamo dvoje dece i u pedesetim smo godinama. Seks imamo tri do pet puta nedeljno. Kada nemamo vremena, razmenjujemo nežnosti, ljubimo se… Bolje je nego što sam mislio da će biti u ovim godinama.”

“Imam 55, od toga u braku 32 godine. Dva puta nedeljno, manje-više.”

“Ja imam 45, ona ima 46. Venčani smo 21 godinu. Nedavno smo počeli da živimo razdvojeno. Nismo imali seks već 5 godina.”

“U braku smo 20 godina, zajedno smo 22. Ponekad imamo seks tri puta dnevno, nekad jednom u dve nedelje. To zavisi od toga šta nam život donosi svakog dana. Nekada je u pitanju onaj jutarnji, lenji seks, a nekad je u pitanju ceo sat žestokog odnosa.”

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP