Kako se rešiti glavobolje za tri minuta?

Foto: Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net
Masaža peškirom na delotvoran način utiče na cirkulaciju krvi u oblasti glave i vrata, što pomaže brzom uklanjanju bolova. Sem toga, masiranje glave je veoma prijatna procedura. Evo kako uraditi terapeutsku masažu glave pomoću peškira. 

Peškir koji ne sme biti suviše debeo. Smotajte ga u prilično čvrst valjak koristeći spiralne pokrete.

Dobro pritisnite peškir na potiljku. Držite ga obema rukama sa različitih strana u zategnutom stanju. Zatim pomerajte peškir po glavi, vratu i ramenima. Radite to ritmično, malo odmotavajući peškir, da masaža bude dovoljno intenzivna.

Masirajte glavu ovom tehnikom od 3 do 5 minuta, ovakve stimulacije će biti dovoljne da se ublaži glavobolja. Ako bol nije prošao, napravite pauzu 10 minuta i ponovite masažu.


Manualni terapeuti smatraju da je najčešći uzrok glavobolje spazam. Spiralna masaža peškirom opušta zonu glave i vrata, deluje na eliminisanje spazma, pozitivno utiče na uklještene pršljenove u predelu vrata.

Masiranje glave, kod jake glavobolje, dobro je kombinovati sa dodatnom terapijom: popijte šolju čaja od nane koji će uticati na proširenje krvnih sudova. Bol će brzo nestati!

Autor: Uspesnazena.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP