Milorad Mandić Manda preminuo na bini

Milorad Mandić Manda preminuo je na pozornici usred premijere dečije predstave “Petar Pan” u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”.

YouTube screenshot

 Proslavljeni glumac oko 17.45 časova iznenada se srušio na sceni. Zaposleni su odmah pozvali Hitnu pomoć. Na lice mesta brzo je došla ekipa, a zatim i član ekipe Hitne pomoći sa bocom sa kiseonikom.

Hitna pomoć ga je reanimirala duže od sat vremena, ali njegov organizam nije uspeo da se izbori.


Manda se iznenada srušio toku predpremijere dečije predstave “Petar Pan” (u kojoj je igrao Kapetana Kuku) pozorišta “Boško Buha”, koja se igra u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić”.

Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.


O smrti tokom predstave izvestio je "Blic":

- Predstava je počela normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda u ulozi Kapetana Kuke samo je odjednom pao na pod. Mi smo mislili da je to sve deo predstave, a onda su se u sali upalila svetla i shvatili smo da nešto nije u redu - kaže nam Jelena koja je sa decom bila na premijeri. Zbunjena publika još nije shvatila šta se dešava kada je supruga Milorada Mandića potrčala iz publike na pozornicu, a za njom i Sloboda Mićalović koja je sa ćerkom gledala predstavu.

- Zavesa se odmah spustila i nas su sve zamolili da izađemo iz sale, a ubrzo je stigla Hitna pomoć - prepričavaju događaj gledaoci koji su bili prisutni. Hitna pomoć je intervenisala na licu mesta i pružila prvu pomoć slavnom glumcu. Međutim, reanimacija nije uspela, pa je glumac preminuo.

1 komentara:

Unknown четвртак, 16. јун 2016. 13:07:00 CEST  

LAKA MU ZEMLJA, BOG MU GREHE OPROSTIO, AKO IH JE TAKAV COVEK UOPSTE I IMAO.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP