Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Priča o bebi koja je rođena dva puta

Neverovatna priča stiže iz Sjedinjenih Američkih Država o bebi koja se bukvalno rodila dva puta.


Kada je bila trudna tek 16 nedelja, Margaret Bemer iz Teksasa saznala je da njenoj bebi na trtičnoj kosti raste redak tumor i da ga treba operisati. Saznala je da se jedna od 35.000 beba rodi s ovim retkim tumorom, ali da je on istovremeno jedan od najuobičajenijih tumora koje lekari otkriju kod beba.

Tumor se ponekad uklanja tek nakon rođenja, ali u slučaju njene bebe nije se smelo čekati. Zbog toga je malena Linli Houp morala da bude podvrgnuta operativnom zahvatu.

Dr Darel Kas objasnio je za CNN da ovaj tumor raste hraneći se krvlju rastućeg fetusa zbog čega su morali hitno da ga uklone. Beba je sa 23 sedmice izvađena iz materice, operisana, a potom vraćena. Otkriveno je da je tumor bio skoro jednake veličine kao fetus. Lekari su ovaj potez opisali kao pravo čudo.

Dvanaest nedelja nakon operacije Linli je ponovo rođena i to carskim rezom. Lekari su potom morali operativnim zahvatom da uklone još neke deliće tumora, ali je sve srećno završilo. Beba je sada savršeno zdrava, a njena majka, koja je u ranom stadijumu trudnoće izgubila bebu blizanca male Linli, kaže da je vredelo pretrpljenog bola.

Autor: 021

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP