Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

"Zabranjeni grad" nikao u BiH: Samo za Arape (VDEO)

U Bosni i Hercegovini nikao je prvi potpuno arapski grad, što znači da su vlasnici svih kuća Arapi. To je ujedno i prvo naselje zatvorenog tipa, potpuno ograđeno visokom ogradom i s privatnim obezbeđenjem.

Foto: Youtube screenshot/Općina Hadžići, Zabranjeni grad u BiH

U naselju u Tačinu, jugozapadno od Sarajeva, izgrađeno je 160 kuća, prateći sadržaji i veliko veštačko jezero u sredini. Kako su svi postojeći objekti rasprodati, grade se dodatne stambene jedinice. Kupci tih kuća takođe su Arapi.

U ovaj mali grad je ulazak i obilazak lokalnom stanovništvu dopušten samo van letnje sezone, i to u određenom terminu.

“Vlasnici kuća su Arapi i oni se ne žele miješati s lokalnim stanovništvom. Oni imaju svoje običaje kada je riječ o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi itd., i žele da ih u tome nitko ne ometa i čudno ih promatra“, rekao je sagovornik BiznisInfa koji je zamolio anonimnost, za TheBosniaTimes

'Zbog toga je ovaj grad idealan za njih, jer se tu osećaju kao kod kuće, samo što su posvuda voda i zelenilo. Oni će ovdje provoditi letnje mesece u ugodnoj klimi, a potom se vraćati u svoje domove'.

Kuće su prodavane po 150 do 160 hiljada evra, a da nisu ni bile nuđene na BiH tržištu, ali da u Kuvajtu, odakle je vlasnik, 'nisu silazile sa TV-a'.

Naselje je otvoreno u oktobru prošle godine.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP