Rođeni u septembru su pametniji i uspešniji, evo zašto

Šta mislite koji je to mesec u kome su rođeni ljudi koji su često najobrazovaniji, uspešniji od drugih i ređe završavaju u zatvoru? Septembar! A evo i zašto...

Engin_Akyurt / Pixabay

Naučnici su, naime, utvrdili da su šanse za uspeh daleko veće ako ste rođeni baš u septembru, nego kod drugih. Veće su šanse da ćete imati više samopouzdanja, a manje da ćete završiti u zatvoru.

Sve je to zbog toga što škola počinje u septembru, a time su i deca koja su rođena u septembru zapravo najstarija u razredu. U početnim godinama školovanja, ta mala razlika u godinama može mnogo da doprinese razvoju i sazrevanju. Često deca rođena u septembru budu najbolji đaci u razredu i neka vrsta vođe. Samopouzdanje koje tada steknu, omogućiće im uspeh i u kasnijem školovanju.

Suprotno od njih, deca rođena u avgustu su najmlađa u razredu, time i kasnije sazrevaju. Deca rođena u septembru se najviše opredeljuju za nastavak školovanja. Stopa kriminalaca među osobama rođenim u ovom mesecu je jako mala kao rezultat njihovog sazrevanja i odgovornosti.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP