Istraživanje pokazalo šta muškarce odbija kod žena i čini ih manje privlačnim

Kako bi dokazali šta to tačno odbija muškarce kod žena, američki sociolozi napravili su istraživanje u kojem je učestvovao veliki broj muškaraca koji su bili ispitani o preferencijama kod žena, piše Index.hr.


Foto pixabay.com

Pokazivane su im i fotografije koje su ocenjivali, a iz celokupnog ispitivanja sociolozi su pronašli pet univerzalnih karakteristika koje su muškarcima najodbojnije kod žena.

Nerealne želje

Žene koje žive u svetu snova i gledaju na život kroz ružičaste naočare muškarcima se čine detinjastima. Naravno da je u redu maštati o filmskom poljupcu i romansi, ali sve bi trebalo da se zadrži u granicama normale i trebalo bi razlikovati snove od jave.

Kritikovanje

Iako je dobronameran savet uvek dobrodošao, previše kritikovanja i negodovanja nikome ne odgovara. Muškarci su se složili da su im nezavisne i snažne žene vrlo privlačne, ali one koje koriste krinku feminizma kako bi kritikovale sve koji nisu poput njih, jednoglasno su im vrlo odbojne.

Neobazrivost

Neprestano zahtevanje i previsoka očekivanja bez razumevanja pokazala su se takođe kao vrlo neprivlačne osobine.

Neprirodno ponašanje

Kada su im pokazane fotografije nekoliko različitih žena, muškarci su se jednoglasno složili kako su im žene koje su pozirale bez osmeha i sa vrlo hladnim izrazima lica znatno odbojnije od onih koje su se iskreno smejale.

Forsiranje braka

Pominjanje ženidbe i forsiranje muškarca na tu odluku, mnogi su nazvali zastrašujućim i vrlo nepoželjnim.

Ljutnja i bes čine da izgovorimo mnogo stvari koje zapravo ne mislimo, ali ova reč, iz više razloga, ne bi trebalo tek tako da se pominje...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP