Ja imam talenat

Na TV Pinku počelo jedno od najpopularnijih svetskih televizijskih takmičenja! TV šou koji već tri godine obara sve rekorde gledanosti širom sveta (proslavio je i Suzan Bojl), u kome se takmiče ljudi sa najrazličitijim talentima



Travolta iz Borče Grede, četvoro dece, i srpska Suzan Bojl i ostali prvi su koji idu u dalje takmičenje "Ja imam talenat"!
Voditelji Ivana Bajić i Vlada Aleksić uvodili su nervozne takmičare na audicije, smanjivali im tremu... A u Sali ih je čekao strogi žiri – glumica Danica Maksimović, pijanista i bivši direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac i producent Aleksandar Milić-Mili.

Posle nekoliko nezapaženih pevačkih nastupa (i čak tri Bijonsine pesme "Listen"), već u prvoj emisiji šou je dobio domaću Suzan Bojl! Sandra Todorović iz Jagodine oduševila je žiri pesmom Andree Bočelija i Sare Brajtman, "Con te partiro"!
Operska pevačica u pokušaju za sebe kaže da smatra da ne može "u ovim godinama" da gradi opersku karijeru, ali žiri misli drugačije!
Sandra je od Maksimovićeve dobila stojeću ovaciju i potpunu nevericu, Tasovac je sa odobravanjem dirigovao, dok je Mili vikao "Bravo"! Publika je takođe bila oduševljena, i Sandra Todorović ide dalje!
U sledeću rundu idu i brejkeri iz pet različitih gradova Srbije, okupljeni pod imenom "DC Team", koji su od Tasovca dobili neobični kompliment – "kao što bi rekli na SANU, rispekt, brate"!
Na beogradskoj audiciji osvanule su i poznate gradske, muzičke ili Internet face – Biba Struja i Dragiša Marković – Travolta iz Borče Grede!
Iako je najpre Travolti dao "X", Tasovac je "u ime Montija Pajtona" preinačio svoju ocenu, kao i Danica Maksimović, i Travolta ide dalje! Bibi Struji nije dozvoljeno da uđe u Pozorište na Terazijama.
Brazilac, salsa igrač Felipe, inače srpski zet, od Maksimovićeve je dobio rečitu ocenu, da bi volela da se sretnu u nekom klubu!
Tu su i deca koja sviraju violine i harmonike u Knez Mihailovoj ulici, Sandra, Danijel i Darko Piler, koji kažu da najviše vole klasiku. Inače su nastupili i kao prateći muzičari na Beoviziji 2007, a imaće priliku da se predstave milionskom auditorijumu, jer prolaze u dalje takmičenje.
Iz Makedonije dolaze brojač slova (?!) Mirko Trankovski, perkusionistkinja Dijana Trajkovski, RnB pevač i bitbokser Adnan Turkov i drugi.
Pavle Joksimović (12) iz Kosjerića pevao je ni manje, ni više nego Santaninu pesmu, i dobio pohvale za scenski nastup, ali ne i glas.
"Je l' se baviš nekim sportom", pitao je Tasovac, a mali Pavle ponosno odgovorio "da, treniram odbojku".
"Drži se ti odbojke", poručio je Tasovac, i naterao suze na oči malom pevaču.

Šansu da se predstavi najširem auditorijumu dobilo je 400 takmičara, odabranih na audicijama održanim letos u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Takmičari dolaze iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Pobednik dobija profesionalni ugovor sa kompanijom "Soni" i novčanu nagradu od 100.000 evra.
Najpopularniji televizijski šou, koji već tri godine obara sve rekorde gledanosti širom sveta, gledaće sada i građani Srbije, Bosne i Crne Gore, zahvaljujući Pinku. Takmičenje u kome će najrazličitije talente pokazati takmičari od kojih najmlađi ima tri a najstariji 82 godine, emitovaće se svakog ponedeljka od 21 čas sve do 21. decembra kada gledaoce očekuje veliko finale i proglašenje pobednika prvog srpskog serijala.
"Talente" će ocenjivati žiri u sastavu - bivši direktor Beogradske filharmonije i pijanista Ivan Tasovac, glumica Danica Maksimović i kompozitor i aranžer Aleksandar Milić-Mili.
Serijal se sastoji od 14 epizoda. Prvih osam pokazaće nam 350 takmičara koji su prošli selekciju i našli se pred kamerama ne samo sa svojim nastupima već i svojim često vrlo uzbudljivim ljudskim sudbinama. U osmoj epizodi videćemo kako je tročlani žiri glasao i tada će biti proglašeno 40 onih koji ulaze u polufinale. Sledi zatim pet polufinalnih epizoda, koje će se emitovati uživo i koje će iznedriti osam takmičara koji će nastupiti u finalu. O pobedniku će odlučiti isključivo glasovi publike.
Pošto su se na audicije prijavljivali pevači, igrači, komičari, trbuhozborci, artisti sa životinjama ili neobičnim rekvizitima, "Ja imam talenat" će sigurno predstaviti gomilu zanimljivih nastupa!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP