Magija sveća: Ostvarite svoje želje

Svetlost u tami zivota, obasjavanje, zivotna moc sunca... Sveće obasjavaju tamu i poseduju magična svojstva, koja se odnose na njihovo poklanjanje i paljenje prema željama, potrebama, ali i prema horoskopskim znacima.

Pa, ako verujete u ovakve stvari, usmerite njihovu energiju da bi vam se želje ispunjavale, a život bio lakši i lepši. Sveće i kao njihove boje imaju izvesnu simboliku. Zato pažljivo birajte kada birate sveću kao poklan

Ako želite da vam se želja ispuni, zapišite je na papiru koji se potom pali na plamenu sveće da bi poruka u obliku dima odletela u nebo. Ovaj običaj datira od proslava i festivala u čast boginje meseca Artemide. Artemidina slavlja su preteča današnjih rođendanskih slavlja. I danas se svećice stavljaju na tortu, pa se poželi želja dok se sveće gase.
Još jedan način da se nešto poželi uz pomoć sveće jeste da se iglom ili šilom u sveću ureže simbol željenog objekta, osobe ili događaja. Ako se sveća ostavi da dogori do kraja, istopljeni vosak obrazuje oblik na osnovu kojeg možemo da zaključimo da li će nam se želja ispuniti.
Već i sama boja sveće nosi određenu želju, koju upućujemo drugoj osobi i želimo sebi. Evo šta koja boja znači.

BELA
Belo je boja energije, novog života, novih odnosa. Idealna je kao simbol novih početaka i novih ljubavi.

CRVENA
Crveno je boja promene, ali promene koja zahteva odlučnost i hrabrost, boja smelosti i izazova.

NARANDŽASTA
Kad se pokloni, narandžasta sveća ima jasnu poruku. Tako nekome želite sreću, zdravlje i skladne odnose u kući. Narandžasta je i boja identiteta i služi za jačanje samopouzdanja.

ŽUTA
Žuto je boja komunikacije, učenja i putovanja. To je boja radoznalih i zanimljivih osoba.

ZELENA
Zeleno je boja ljubavi, one trajne, iskrene i velike, ali i boja lečenja, zato što je to pre svega boja prirode.

PLAVA
Plavo je boja moći, ali i pravde, boja koja se poklanja kad se želje tiču karijere i boja sveće koja se pali kad se u vidu ima napredak na poslu.

LJUBIČASTA
Ljubičasta i indigo su boje razvoja natprirodnih moći, duhovnosti i unutrašnje harmonije, to su sveće uz koje se razmišlja i meditira.

RUŽIČASTA
Ružičasto je boja pomirenja, dece i porodice.

BRAON
Braon je boja doma i kuće, boja finansijske moći i bezbednosti, boja koja se vezuje za uvećanja imovine i dobre rodbinske odnose.

SIVA
Siva boja označava sve vaše tajne želje.

ZLATNOŽUTA
Zlatnožuta je boja dugoročnih ambicija i napretka. Kao što je zlato simbol moći tako su i zlatne sveće poklon koji predskazuje uspeh.

CRNA
Crna je boja svršetaka i oslobađanja od krivice ili kajanja.


KOJA JE VAŠA ASTROLOŠKA SVEĆA

Svaki znak u horoskopu predstavljen je nekom bojom ili s više boja. Svaka od tih boja takođe predstavlja neku osobinu ili kvalitet, a sveća te boje pali se da bi se prizvao taj kvalitet čak i ako ta boja ne odgovara znaku u kojem je dotična osoba rođena. Sam postupak ima najjači efekat dok je Sunce u tom znaku.
Astrološka sveća može da se upali na rođendan ili nekim drugim bitnim povodom, u ritualima koji simbolizuju dolazak na svet osobe rođene u tom ili nekom drugom periodu, čime se jača samouverenost i osećanje identiteta.

Spisak astroloških znakova i boja.
OVAN: Crvena – hrabrost
BIK: Ružičasta – strpljivost
BLIZANCI: Svetlosiva ili žuta – svestranost
RAK: Srebrna – skriveni potencijali
LAV: Zlatnožuta ili narandžasta – moć i energija
DEVICA: Zelena ili svetloplava – sklonost perfekcionizmu
VAGA: Plava ili ljubičasta – uravnoteženost
ŠKORPIJA: Tamnocrvena ili crvena – pronicljivost
STRELAC: Žuta ili narandžasta – jasni ciljevi
JARAC: Braon ili crna – istrajnost
VODOLIJA: Indigo ili tamnoplava – nezavisnost
RIBE: Bela ili svetloljubičasta – intuicija

Plamen ljubavne poruke
Ako se za rođendan upale sve rođendanske svećice, one označavaju zaljubljeni par. U naredna tri dana posle rođendana treba ih približavati jednu drugoj sve dok se ne spoje. Osoba koja ih je prvi put upalila treba i da ih gasi, i to svakoga dana, pošto prethodno pomisli na svog partnera i pri tom izgovori nekoliko reči ljubavi. Iako nije prisutan, partner prima tu ljubav kroz svetlost sveće.
Jelena Vukelić, Izvor: Blic Zena

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP