Toše Proeski: Album sa neobjavljenim pesmama 25. januara

Na dan rođenja preminulog pevača Tošeta Proeskog, 25. januara, u prodaji će se pojaviti album sa njegovim do sada neobjavljenim pesmama koje će otpevati njegovi prijatelji - Toni Cetinski, Nina Badrić, Aki Rahimovski i Boris Novković.

Dve pesme na makedonskom jeziku otpevaće makedonske pevačice Kaliopi i Elena Risteska, a sve pomenute pevačke zvezde će dan uoči izlaska albuma, 24. januara, nastupiti na koncertu u Skoplju koji se izvodi u pomen Tošetu.

- Odmah sam se odazvao pozivu da otpevam Tošetovu pesmu za koju je on stihove napisao na engleskom jeziku. Drago mi je što ću biti jedan od izvođača kojima je pripala čast da premijerno otpevaju nešto iz njegovog autorskog opusa koji dosad javnosti nije bio poznat. Znao sam da Toše čuva vlastite pesme, ali ih on u životu nije otpevao jer je bio praktičan i skroman - rekao je Toni Cetinski.
Neke od pesama nisu bile napisane do kraja, te su ih hrvatski muzički tekstopisci - Miro Buljan, Nikša Bratoš i Darko Juranović, završili. Ceo tim koji je radio na ovom albumu dao je sve od sebe, jer je upravo ovaj album spomen na prerano preminulog pevača. Zarada od ovog albuma, koji će biti u prodaji u svim državama u regiji, na insistiranje Tošetove porodice, otići će u humanitarne svrhe, u fond za dovršenje makedonskog manastira Sveto Preobraženje.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP