Vakcine za rak pluća u Srbiji biće besplatne

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da to ministarstvo nema ništa protiv uvoza vakcina za rak pluća i da će te vakcine, ukoliko prođu testiranje u Srbiji, biti besplatne.

"Nemamo ništa protiv toga, naša stručna komisija će sagledati sve efekte koje vakcina daje, a istovremeno će se naći modus da kliničko ispitivanje može da bude obavljeno u našim okolnostima", rekao je Stanković novinarima posle obilaska rekonstruisanog Doma zdravlja u Rakovici s gradonačelnikom Beograda Draganom Ðilasom.

Stanković je dodao da nema nikakvih problema da Ministarstvo zdravlja ne bude na istoj liniji i pokuša da što pre dopremi vakcine, uz kontrolu domaćih stručnjaka, ukoliko su te vakcine nada obolelih od raka pluća.

On je dodao da je razgovarao s predstavnikom firme koja zastupa Kubu i da je dogovoreno da ljudi sa Kube koji su radili na vakcini dođu u Srbiju i upoznaju domaće stručnjake sa receptima i rezultatima te vakcine

Na pitanje novinara da li će vakcina biti besplatana, Stanković je odgovori: "Ako prođe testiranje, onda će biti besplatna".

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP