Kontroverzno: Devojčicama kupuju lutke koje mogu da “doje”

Igračku, poznatu kao “beba koja sisa mleko”, i koja košta 60 funti, potrebno je posle “dojenja” naterati da “podrigne”, a ako se to ne desi, beba počinje da plače.

Roditeljima se, međutim, nova igračka španskog proizvođača “Berhuan tojs”, uopšte ne dopada, jer kažu da predstavlja seksualizaciju mališana. Neke majke su ih proglasile odvratnim, groznim i uvrnutim.

Bez obzira na to, očekuje se da će lutka postati pravi hit, budući da su sve količine u prodavnicama u SAD juče rasprodate. Lutka je napravljena u šest varijanti, dve su Afro-amerikanke, a dve su Azijke, i svaka od njih ima ime - Savana, Kameron, Liljang, Toni, Džesika i Džeremaja.

- Dobili smo veliku podršku od organizacija koje promovišu dojenje, kao i velikog broja majki i stručnjaka. Oni kojima se lutka ne sviđa su obično ili oni koji generalno imaju probleme sa dojenjem ili u tome vide nešto seksualno - izjavio je portparol fabrike igračaka Denis Luis.

Na vebsajtu proizvođača stoji: “Bebe omogućuju malim devojčicama da izraze svoju ljubav i osećanja na najprirodniji mogući način, baš kao i mame!”

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP