Facebook uvodi najiritantniju promenu do sada

Društvena mreža testira možda najiritantniju promenu do sad – automatsko puštanje videa, pri čemu će se ovog puta bez vaše kontrole aktivirati i zvuk.

geralt / Pixabay

Reakcija korisnika ove društvene mreže kada je uvedena opcija automatskog puštanja video snimaka na stranici bila je burna. Postojao je samo jedan problem – da biste čuli zvuk, morali ste da kliknete na video inače bi se on odigravao pred vama kao nemi film.

Pošto mnogi upravo iz tog razloga nisu gledali video uz zvuk, izgleda da je Mark Zakerberg odlučio da im ne ostavi izbor.

To bukvalno znači da će, ukoliko ne isključite ton na telefonu, čim uđete u Fejsbuk do vas dopreti zvukovi jednog, a možda čak I više video snimaka.

Najbolji način da se odbranite od moguće navale buke je da isključite ovu promenu preko kategorije Settings, ili da brzo pritisnete ikonicu sa nacrtanim zvučnikom na videu.

Promena je još uvek u procesu testiranja, ali je kompanija navodno spremna da je ostavi kao trajno podešavanje ukoliko to bude povećalo gledanost videa sa zvukom.

Autor: ng, blic.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP