Vanzemaljske otmice: stvarnost ili san?

Istraživači su otkrili da mogu da istreniraju volontere da se u svojim snovima susretnu sa vanzemaljcima, počevši od malih zelenih, do 10 m visokih robota, jednostavno fokusiranjem na stanje polu-sna uz “traženje” vanzemaljca sopstvenim mislima.

Naime, ljude je moguće “istrenirati” da dožive “vantelesno iskustvo” i sretnu vanzemaljca kroz serije mentalnih vežbi. 7 od 20 volontera je prijavilo da su videli vanzemaljce.

“Kontakt sa bićem sa druge planete nije iskustvo prisustva nepoznate civilizacije, već rezultat slabo istraženog stanja svesti u koje ljudi zapadaju neočekivano”, rekao je Majkl Raduga.

Volonteri su pratili serije mentalnih vežbi kako bi postigli vantelesno iskustvo, a zatim tražili vanzemaljce.

Jedan od volontera, Kreg, je prijavio da je nakon dugog pokušavanja da utone u san odjednom primetio čudnu senzaciju kao da lebdi. Tada je rekao sebi da ide u potragu za vanzemaljcima.

U sledećem trenutku se našao u blizini planine gde je stajao svemirski brod. Ispred su stajala dva 10 m visoka srebrna vanzemaljca sa šlemovima i jednim robotom. Nisu delovali prijateljski nastrojeni. Kada je zazvonio alarm za buđenje, Kregu je bilo veoma teško da se vrati u svoje fizičko telo, osećao se kao da je kilometrima daleko.

Drugi volonter je rekao da je video vanzemaljca pored svog kreveta: „Stvorenje sa velikom glavom i ogromnim očima, malim telom i tankim rukama je stajalo pored mene. Vremenom je postajalo sve realnije, a strah je polako nestajao“.

„Činjenica da je pojavu vanzemaljaca moguće kontrolisati, dokazuje da su ovakva iskustva jednostavno produkti ljudskog mozga“, dodao je Raduga.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP